Homepagina   |    Info   |    Foto's   |    Openingsuren   |    Afhaalgerechten
Volg ons op Facebook

Afhaalgerechten



Feestelijke soepen

Soepje van trostomaat met balletjes
Vanaf 2 jaar tot …
€ 3,00 p.p.
Soepje van groene tuinkruiden met oesterzwam
Hiermee brengen we kleur aan tafel
€ 4,00 p.p.
Soepje van Parijse champignons
Volle champignonsmaak met een vleugje zure room
€ 4,00 p.p.
Pompoensoep
Zalige soep, speciaal voor herfst en winter
€ 4,00 p.p.
Aspergesoep
Proef van de lente, enkel tijdens seizoen
€ 4,00 p.p.
Kreeftensoep met Zeebrugse garnaaltjes
't Beste van de zee in een geurig kopje
€ 8,00 p.p.

Kreeftbereidingen

Halve kreeft met tuinkruidenboter € 19,00 p.p.
Halve kreeft à la nage € 19,00 p.p.
Halve kreeft à l'américaine € 19,00 p.p.
Halve kreeft, rauw gebakken met ansjovisboter
"Ode aan Jean Berquin"
€ 19,00 p.p.
Ook als hoofdgerecht te verkrijgen suppl. € 18,00 p.p.

Warme voorgerechten

Langzaam gegaard kabeljauwhaasje, bouillon van "Belle de Fontenay" aardappel, crunch van tomaat en basilicum
Inwitte kabeljauw, zeer zachte structuur
€ 11,00 p.p.
Op het vel gebaken zeebaars, pappardelles met Mediterraanse aromaten
Tijdens sombere dagen, een aandenken aan de zomer
€ 9,50 p.p.
In de oven gegaarde zeebarbeel, tagliatelli met pesto van basilicum en kerstomaantjes gestoofd met balsamico
"Rouget Barbet", een visje met smaak
€ 9,50 p.p.
Gegratineerde oesters "Oléronnaise Cuvée Prestige", fine champagne sausje, mousseline van Charlotte aardappel en jonge spinazie
Liefhebbers weten dit te waarderen
€ 11,00 p.p.
Kort gebakken Sint-Jakobsnootjes, gestoofd grondwitlof en zacht kerriesausje
Het best niet te lang opwarmen
€ 11,00 p.p.
Marmietje van verse lotte, tong en zalm, sausje met groene asperges
Super eenpansgerechtje met vis van bij ons
€ 11,00 p.p.

Warme hoofdgerechten

Gratin van fijne visjes, kreeftensaus of witte wijnsaus
Super kwaliteit, wordt door iedereen gewaardeerd
€ 16,00 p.p.
Kikkerbilletjes van het huis, op z'n provençaals of met lookboter
Kwaken doen ze niet meer, smaken des te meer
€ 16,00 p.p.
Tong en zalm met kreeftensaus
Perfect huwelijk en da's nochtans niet altijd evident
€ 17,00 p.p.
Marmietje van verse lotte, tong en zalm, sausje met groene asperges
Kenners weten waarom
€ 17,50 p.p.
Gegrilde tarbot met provençaals sausje
Zeer populaire vissoort met Zuiderse toets
€ 17,50 p.p.
Zeetongreepjes met garnalen in kreeftensaus of witte wijnsaus
Zeetong, voor velen de beste vis … en gelijk hebben ze
€ 19,00 p.p.
Paling van het huis, in 't groen of in de room
In welke saus hij ook zwemt, paling is altijd lekker
€ 19,00 p.p.
Kalkoenfilet met muskaatdruiven of peperroomsaus
Aan u de keuze
€ 10,50 p.p.
Tournedos van kalkoen, roomsausje met tuinkruiden
Zorgt voor een mooie presentatie op het bord
€ 10,90 p.p.
Ardeens gebraad met streekbierensausje
Lichtjes gepekeld en gerookt
€ 11,50 p.p.
Gelakeerde eendenborst, sinaasappelsaus
Met honing gelakeerd, zoetzuur sausje met fijna aroma's
€ 12,50 p.p.
Lamskroontje met rozemarijnsaus
Lamskroontje "au perle" gebakken, geurige saus
€ 14,50 p.p.
Kalfshaasje met natuursaus
Meest sappige en malse stukje vlees
€ 17,50 p.p.
Bouillabaisse, ciabatta toasten met aïoli
Heerlijke soep gebaseerd op bisque d'homard. De vis wordt apart bijgeserveerd.
€ 21,00 p.p.
Varkenshaasje, roomsausje met graantjesmosterd
Mooi rosé gebakken, tierenteyn à l'ancienne
€ 11,00 p.p.
Parelhoenfilet met champignonroomsaus
Knapperig gebakken, nog een beetje "nes" vanbinnen
€ 12,00 p.p.
Rundstong met Madeirasaus
4 uur op zacht vuur in een geurige bouillon, smelt op de tong
€ 12,90 p.p.
Fazantfilet, roomsausje met fijne boschampignons
In onze polders geschoten, wel ontdaan van alle hagel
€ 14,50 p.p.
Filet van edelhert, wildsausje met veenbessen
Mooie inlandse filet, saignant gebakken
€ 18,50 p.p.

Groentenbereidingen

U kunt zelf kiezen welke groentjes of aardappeltjes u bij uw hoofdgerecht wilt.
Indien nodig, helpen wij u graag.
Alle groenten- en aardappelbereidingen worden vers in huis gemaakt.

Gebakken witloof € 2,20 p.p.
Bloemkooltjes met bechamelsaus € 2,20 p.p.
Erwtjes en jonge wortel € 2,20 p.p.
Puree van knolselder € 2,20 p.p.
Gegratineerde prei € 2,20 p.p.
Appeltje met veenbessen € 2,20 p.p.
Gestoofde jonge worteltjes € 2,20 p.p.
Verse snijboontjes € 2,20 p.p.
Spinazie in de room € 2,20 p.p.
Stoofpeertje in rode wijn € 2,20 p.p.
Peultjes met kerstomaten € 2,20 p.p.
Gemengde sla met dressing € 2,20 p.p.
Fondue van prei en paprika € 3,20 p.p.
Zuiderse ratatouille € 3,60 p.p.
Stoofpotje van seizoensgroentjes € 3,60 p.p.
Verse schorseneren met bechamelsaus € 3,60 p.p.

Aardappelbereidingen

U kunt zelf kiezen welke groentjes of aardappeltjes u bij uw hoofdgerecht wilt.
Indien nodig, helpen wij u graag.
Alle groenten- en aardappelbereidingen worden vers in huis gemaakt.

Verse aardappelkroketjes € 0,45/stuk
Verse amandelkroketjes € 0,60/stuk
Verse voorgebakken frietjes € 4,90/kg
Polderaardappeltjes met zure room € 1,50 p.p.
Gebakken aardappelnootjes € 1,50 p.p.
Gepersilleerde aardappelen € 1,50 p.p.
Duchesse aardappelen € 1,20 p.p.
Gratin aardappelen € 1,70 p.p.
 
Verse pasta met groene tuinkruiden € 3,20 p.p.
Verse pasta met pesto van basilicum € 3,20 p.p.

Wijnkaart

Onze wijnen zijn geselecteerd door "maître sommelier" Rudy Pattyn.
Daardoor staan we garant voor topwijnen die toch zeer betaalbaar zijn.

  • Cava MVSA de Vallformosa brut
  • Champagne Veuve A. Devaux Grande Réserve brut
  • Château la Dournie "Marie"
  • Château la Dournie "Le Blanc"
  • Colle dei Tigli Bianco del Veneto
  • Château "La Dournie"
  • Château la Dournie "Rosé"
  • Château Croix Puyblanquet 2011 Saint-Emilion
  • Fleur la Chapelle 2012 Saint-Emilion

Allerlei

Kaaskroketten € 2,75/stuk
Garnaalkroketten € 4,20/stuk

Alle gerechten dienen voor minimum 2 personen besteld te worden.
Wij nemen uw bestelling op ten laatste 3 dagen voordien.
De schotels dienen afgewassen teruggebracht te worden op de plaats waar die werden afgehaald.
In onze winkel kunt u betalen met bancontact.
Alle gerechten worden met de grootste zorg bereid met kwaliteitsproducten, zonder toevoeging van bewaarmiddelen, kleurstoffen of margarines.